Urządzenia i Akcesoria
Carrot cake overnight oats (Diabetes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
carrot cut into pieces, plus extra 60 g grated to serve180 g
-
natural yoghurt high protein (see Tips)620 g
-
rolled oats90 g
-
chia seeds1 tbsp
-
natural vanilla extract2 tsp
-
pure maple syrup1 ½ tbsp
-
fresh ricotta cheese60 g
-
sultanas40 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
lemon zest1 tsp
-
water180 g
-
walnuts chopped2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
123 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
1510 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom and kale risotto
55 min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30 min
"Moussaka" bowl
45 min
High Protein Strawberry choc-chip icecreams
5 godz. 5 min
Minty vodka lemonade (Diabetes)
10 min
Cacao banana porridge
15 min
Turkish eggs (cilbir) with Thermomix® Blade Cover
30 min
Raw snickers slice
55 min
Nut butter & berry chia jam overnight oats
24 godz. 10 min
Pistachio Cream Pasta
30 min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min
Apple and almond overnight oats (gut health)
24 godz. 10 min