Wersje kompatybilne
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g hazelnuts
- 25 g shelled pistachios
- 1 tbsp sesame seeds
- 3 tsp coriander seeds
- 2 ½ tsp brown sugar
- ¾ tsp ground cinnamon
- ¾ tsp ground cardamom
- 625 g full cream milk
- 125 g coconut milk, reduced fat
- 90 g honey
- 250 g water
- 110 g polenta, white
- 300 g rhubarb, trimmed and cut into 5 cm pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.5 kJ / 405 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 74.3 mg
Alternatywne przepisy
Savoury potato and onion bake
1 godz. 30 min
Broccoli stem falafel
25sa 40 dk
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55 Min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 Min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 godz.
Chai-spiced nut butter
15 Min
Roasted eggplant
1h 35min
Sweetcorn and potato chowder
40 Min
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45 min
Artisan potato bread
2u. 5min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 godz. 15 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 Min