
Urządzenia i Akcesoria
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
hazelnuts20 g
-
shelled pistachios25 g
-
sesame seeds1 tbsp
-
coriander seeds3 tsp
-
brown sugar2 ½ tsp
-
ground cinnamon¾ tsp
-
ground cardamom¾ tsp
-
full cream milk625 g
-
coconut milk reduced fat125 g
-
honey90 g
-
water250 g
-
polenta white110 g
-
rhubarb trimmed and cut into 5 cm pieces300 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
405 kcal /
1692.5 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
50.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
74.3 mg