
Wersje kompatybilne
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g hazelnuts
- 25 g shelled pistachios
- 1 tbsp sesame seeds
- 3 tsp coriander seeds
- 2 ½ tsp brown sugar
- ¾ tsp ground cinnamon
- ¾ tsp ground cardamom
- 625 g full cream milk
- 125 g coconut milk reduced fat
- 90 g honey
- 250 g water
- 110 g polenta white
- 300 g rhubarb trimmed and cut into 5 cm pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 405 kcal / 1692.5 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 74.3 mg