Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)

Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • hazelnuts
    20 g
  • shelled pistachios
    25 g
  • sesame seeds
    1 tbsp
  • coriander seeds
    3 tsp
  • brown sugar
    2 ½ tsp
  • ground cinnamon
    ¾ tsp
  • ground cardamom
    ¾ tsp
  • full cream milk
    625 g
  • coconut milk reduced fat
    125 g
  • honey
    90 g
  • water
    250 g
  • polenta white
    110 g
  • rhubarb trimmed and cut into 5 cm pieces
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 405 kcal / 1692.5 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 50.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 74.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...