Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bavarian spice rub
- 2 tsp mustard seeds
- 2 tsp fennel seeds
- 1 ½ tbsp coriander seeds
- 2 tsp dried rosemary
- 2 tbsp dried oregano
- 100 g sea salt
- 30 g semi sun-dried tomatoes
- 2 tsp garlic flakes
- 1 pinch cayenne pepper
- 2 tsp sweet paprika
Jackfruit nuggets
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 100 g panko breadcrumbs
- 80 g plain flour
- 2 cans jackfruit in brine, drained
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 tbsp barbecue sauce (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 3 eggs, lightly beaten
- vegetable oil, to shallow fry
- sauce of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 385.2 kJ / 91.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 96.7 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50 min
Vegan gravy
40 min
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6 Std. 5 Min
Millet cashew stir-fry
30 min
Vegan mozzarella
3h 40min
Tofu 'sour cream'
5min
Vegan Pepperoni
5h 10min
Seitan
40 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Sweet potato lasagne
1 godz. 20 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min