Urządzenia i Akcesoria
Smoky chipotle beans
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
olive oil plus extra for greasing40 g
-
canned pinto beans rinsed and drained (approx. 500 g after draining)800 g
-
red onion cut into quarters1
-
garlic cloves4
-
red capsicum deseeded and cut into quarters1
-
chipotle chillies in adobo sauce2 tsp
-
smoked paprika1 tsp
-
ground cumin2 tsp
-
canned tomatoes400 g
-
pure maple syrup1 ½ tbsp
-
dried bay leaves2
-
sea salt1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 portions
Sód
3103 mg
Białko
65.6 g
Kalorie
5002.4 kJ /
1191 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
68.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
172.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tempeh bolognaise
30 min
Vegetarian chilli
35 min
Chilli con tempeh
20 min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 godz. 15 min
Tofu scramble
25 min
Satay noodle salad
35 min
Hearty lentil chilli
50 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Mixed mushroom burgers
50 min
Espresso "baked" beans
35 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min