Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce

Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce

3.8 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Millet-stuffed cabbage rolls
  • millet
    250 g
    250 g bulghur wheat
  • water
    1200 g
  • savoy cabbage leaves (6 large leaves or 12 small leaves)
    6 - 12
  • brown onions cut into halves
    180 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh mushrooms (e.g. button, wild, shiitake)
    200 g
  • unsalted butter
    20 g
  • salt
    1 - 1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ - ¾ tsp
Sauce
  • unsalted butter
    30 g
  • pouring (whipping) cream
    80 g
  • salt
    ½ - ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ - ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 283 kcal / 1185 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...