Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 spring onions/shallots, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 200 g carrots, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g apples, cored and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 600 g sauerkraut (see Tips)
- 1 orange, juice only (optional)
- 2 tsp grapeseed oil
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tbsp chia seeds (optional)
- 2 tbsp sunflower seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 604 kJ / 144 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1296.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1 godz. 20 min
Colourful quinoa salad
40 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Spring greens with grapefruit
30 min
Asparagus and pea omelette
20 min
Avo and egg spread
35 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Crunchy carrot salad
10min
Jewelled quinoa salad
1h 35 min.
Rice salad with warm mustard dressing
1h 40min