Kimchi queso dip

Kimchi queso dip

4.7 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Soaking
  • raw cashews (see Tips)
    100 g
  • salt
    ½ tsp
  • filtered water for soaking
Dip
  • plant-based milk of choice
    250 g
  • nutritional yeast (see Tips)
    20 g
  • smoked paprika
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • tapioca starch
    1 tbsp
  • kimchi (see Tips)
    120 g
  • garlic clove
    1
  • ground cumin
    ½ tsp
  • chipotle chilli in adobo sauce (see Tips)
    1 tsp
  • onion powder
    ¼ tsp
  • jalapeño chilli cut into thin slices, for garnish
    1
  • red capsicum finely diced, for garnish
  • tortilla chips or vegetable crudités, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.6 g
Kalorie 617.4 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...