Kimchi queso dip

Kimchi queso dip

4.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Soaking
  • raw cashews (see Tips)
    100 g
  • salt
    ½ tsp
  • filtered water for soaking
Dip
  • plant-based milk of choice
    250 g
  • nutritional yeast (see Tips)
    20 g
  • smoked paprika
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • tapioca starch
    1 tbsp
  • kimchi (see Tips)
    120 g
  • garlic clove
    1
  • ground cumin
    ½ tsp
  • chipotle chilli in adobo sauce (see Tips)
    1 tsp
  • onion powder
    ¼ tsp
  • jalapeño chilli cut into thin slices, for garnish
    1
  • red capsicum finely diced, for garnish
  • tortilla chips or vegetable crudités, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 147 kcal / 617.4 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...