Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cheddar cheese, cut into pieces
- 2 kale leaves or fresh silverbeet, stalks removed
- ½ brown onion
- 2 garlic cloves
- 20 g butter
- 130 g brown rice
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 500 g water
- 180 g white button mushrooms, cut into slices
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2055.8 kJ / 491.4 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 203.1 mg
Alternatywne przepisy
Creamy vegetable rice
25 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Warm satay bowl
1h 10min
Chicken laksa
30min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min