Mushroom and kale risotto

Mushroom and kale risotto

3.4 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
2 portions

Składniki

  • cheddar cheese cut into pieces
    40 g
  • kale leaves or fresh silverbeet, stalks removed
    2
  • brown onion
    ½
  • garlic cloves
    2
  • butter
    20 g
  • brown rice
    130 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    2 tsp
  • water
    500 g
  • white button mushrooms cut into slices
    180 g
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 491.4 kcal / 2055.8 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 68.7 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 203.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...