Mushroom and kale risotto
TM6 TM5

Mushroom and kale risotto

3.4 (36 ocen)

Składniki

  • 40 g cheddar cheese, cut into pieces
  • 2 kale leaves or fresh silverbeet, stalks removed
  • ½ brown onion
  • 2 garlic cloves
  • 20 g butter
  • 130 g brown rice
  • 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
  • 500 g water
  • 180 g white button mushrooms, cut into slices
  • sea salt, to taste
  • ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2055.8 kJ / 491.4 kcal
Białko
18.7 g
Węglowodany
68.7 g
Tłuszcz
18.2 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Błonnik
9.3 g
Sód
203.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy