![Velouté glacé aux petits pois Velouté glacé aux petits pois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/56617.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de petits pois frais, écossés
- 650 g d'eau
- 4 branches de thym frais
- 1 branche d'estragon frais
- 20 g de jus de citron
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de tomates séchées à l'huile, égouttées et détaillées en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 842 kJ / 201 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre-feta
10 min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15 min
Gaspacho de melon
10 min
Velouté de concombre glacé
10 min
Soupe froide de concombre au basilic
10 min
Gaspacho de tomate
20 Min
Gaspacho de tomate à la framboise
15 min
Crème de petits pois
40 min
Soupe froide au concombre
1 Std.
Velouté de courgette
25 Min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15 min
Gaspacho concombre, cumin et gouda
10 min