Velouté glacé aux petits pois

Velouté glacé aux petits pois

2.8 4 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 600 g de petits pois frais écossés
  • 650 g d'eau
  • 4 branches de thym frais
  • 1 branche d'estragon frais
  • 20 g de jus de citron
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 60 g de tomates séchées à l'huile égouttées et détaillées en dés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 10 g
Kalorie 842 kJ / 201 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 10 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...