
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le papeton
- 1000 g d'aubergines coupées en morceaux (3 cm env.)
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 4 œufs
- 50 g de lait demi-écrémé
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu à ajuster en fonction des goûts
- 5 g de beurre demi-sel pour le moule
- 10 g de farine de blé pour le moule
Le coulis de tomates
- 3 gousses d'ail
- 100 g d'oignon blanc coupé en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 600 g de tomates bien mûres, coupées en deux
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 pincée de feuilles de thym frais
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
- 10 feuilles de basilic frais ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 262 kcal / 1089 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 6 g