Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g de beurre
- 150 g de mâche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 700 g d'eau
- 150 g de fromage, type Curé Nantais, coupé en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1379 kJ / 330.2 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de céleri au stilton
35min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 Min
Soupe de laitue
35min
Crème de chou-fleur
30min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Crème de chou-fleur
40min
Potage au poireau
30min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté d'endive
35min
Crème de carotte
30min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min