Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing (optional)
- 100 g brown basmati rice
- 1000 g water
- 2 tsp salt
- 1 butternut pumpkin, washed, cut into halves lengthways and deseeded (see Tips)
- 20 g olive oil, plus extra for brushing
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 2 garlic cloves
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 parsnip, cut into pieces
- ½ red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 100 g fresh portobello mushrooms, cut into halves
- 2 tsp dried oregano
- ½ tsp ground black pepper
- slivered almonds, toasted, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.5 kJ / 405.6 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1136.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Vegetarian quiche
1 Std. 55 Min
Leek quiche
1h 20 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3sa 5 dk
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Savoury potato and onion bake
1 Std. 30 Min
Pea and garden mint fritters
25 min