Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing (optional)
- 100 g brown basmati rice
- 1000 g water
- 2 tsp salt
- 1 butternut pumpkin, washed, cut into halves lengthways and deseeded (see Tips)
- 20 g olive oil, plus extra for brushing
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 2 garlic cloves
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 parsnip, cut into pieces
- ½ red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 100 g fresh portobello mushrooms, cut into halves
- 2 tsp dried oregano
- ½ tsp ground black pepper
- slivered almonds, toasted, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.5 kJ / 405.6 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1136.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Hearty lentil chilli
50min
Vegetarian quiche
1j 55 menit
Vegetable chilli
50min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 godz. 5 min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Tex-mex vegetable stew
1h 15 min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Butternut mac and cheese
45min