Savoury stuffed pumpkin

Savoury stuffed pumpkin

3.1 20 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing (optional)
    3 sprigs
  • brown basmati rice
    100 g
  • water
    1000 g
  • salt
    2 tsp
  • butternut pumpkin washed, cut into halves lengthways and deseeded (see Tips)
    1
  • olive oil plus extra for brushing
    20 g
  • eschalot (approx. 40 g)
    1
  • garlic cloves
    2
  • celery stalk cut into pieces
    1
  • parsnip cut into pieces
    1
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    ½
  • fresh portobello mushrooms cut into halves
    100 g
  • dried oregano
    2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • slivered almonds toasted, to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1136.3 mg
Białko 14.9 g
Kalorie 1703.5 kJ / 405.6 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 56.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...