Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g red onion, cut into halves
lub 200 g brown onion, cut into halves - 20 g garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded, if preferred, adjust to taste
- 10 g olive oil
-
750
g tomatoes, cut into pieces
lub 750 g canned whole tomatoes - 200 g mixed capsicum (e.g. red and green), cut into thin strips (approx. 2 cm long)
- 1 - 1 ½ tsp salt
- 150 g canned sweet corn kernels, rinsed and drained
- 500 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 800 g before draining)
-
6
vegetarian soy and mushroom sausages (450-600 g)
lub 6 vegetarian sausages of your choice -
3 - 4
sprigs fresh coriander, leaves only
lub 3 - 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1745 kJ / 418 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13.3 g
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Potato and green pea curry
50min
Hearty lentil chilli
50min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Vegetable chilli
50min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Vegetarian chilli
35 Min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Vegetable pilaf
1h
Pulse and pumpkin curry
30min
Caribbean curry
40min