Southern-style pork and bean casserole

Southern-style pork and bean casserole

4.5 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • pork tenderloin all visible fat removed and cut into pieces (2 cm)
    250 g
  • diced bacon
    150 g
  • salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • ground smoked paprika
    2 tsp
  • chilli powder
    ¼ tsp
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • canned cannellini beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • canned kidney beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • tomato paste
    2 tbsp
  • English mustard
    2 tsp
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • water
    400 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 tbsp
  • natural yoghurt
    4 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421 kcal / 1768.8 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 16.8 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 1750.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...