Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g pork tenderloin, all visible fat removed and cut into pieces (2 cm)
- 150 g diced bacon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp chilli powder
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp tomato paste
- 2 tsp English mustard
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 3 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 tbsp natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1768.8 kJ / 421 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 16.8 g
- Sód
- 1750.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli beef with lemon feta
30min
Thai red pork curry
35min
Hungarian goulash
1h 30 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Irish stew
1h 30 min
Chilli beef with lemon feta
30min
Beef goulash with dumplings
1hod. 45min
Sausage and butter bean winter stew
25min
Beef Burgundy
1hod. 45min
Chicken à la king
40 min
Beef spezzatino
1hod. 45min
Beef ragu
1 godz. 25 min