
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem
-
podudzi z kurczaka, bez skóry lub ze skórą8 - 12
-
przyprawa do kurczaka do oprószenia
-
masło klarowane do obsmażenia
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki300 g
-
masła30 g
-
białego wina, wytrawnego170 g
-
wody300 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 - 1 ½ łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ryżu długoziarnistego200 g
Twarożek z morelami
-
orzechów pekan60 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka250 g
-
jogurtu naturalnego250 g
-
cukru pudru4 łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczkę
-
moreli bez pestek, przekrojonych na pół400 g
-
syropu klonowego1 łyżka
Wykończenie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu125 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu50 g
-
mąki pszennej10 g
-
syrop klonowy do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1037.8 kcal /
4344.8 kJ
Białko
44.5 g
Tłuszcz
57.3 g
Węglowodany
82.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Sód
974.3 mg