
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z batatów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
9 sztuk
Składniki
-
wody1000 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
batatów pokrojonych na kawałki250 g
-
mleka w temp. pokojowej120 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
jajko1
-
mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
cukru pudru1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
293.3 kcal /
1228.1 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
330.1 mg