Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 kolby kukurydzy, pokrojone na 3-4 kawałki (patrz wskazówka)
- woda, do poziomu max (2,2 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 275.3 kJ / 65.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Rumienienie szparagów
20min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 Std.
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
45min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min