Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie kukurydzy w wodzie
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1 - 2 kolby kukurydzy pokrojone na 3-4 kawałki (patrz wskazówka)
-
woda do poziomu max (2,2 l)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
11.5 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
275.3 kJ /
65.8 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 godz.
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25 min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min