Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 1 - 2 kolby kukurydzy, cukrowej, świeżej, obranej, dł. ok. 20 cm, pokrojonej na 3 równe kawałki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 367 kJ / 87.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 Min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min