Potée de riz à la courge (2 portions)

Potée de riz à la courge (2 portions)

4.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • ½ bouquet de persil plat frais (env. 10 g), effeuillé
  • 40 g d'oignons coupés en deux
  • 250 g de courge butternut pelée, épépinée, en dés (1½ cm
  • 20 g d'huile d'olive
  • 150 g de riz à grain long (parboiled, cuisson 20 minutes)
  • 20 g de concentré de tomates
  • 425 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 1 pincée de cumin en poudre
  • 1 pincée cannelle, moulue
  • ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • 90 g de yogourt nature

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1585 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...