Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil plat frais (env. 10 g), effeuillé
- 40 g d'oignons, coupés en deux
- 250 g de courge butternut pelée, épépinée, en dés (1½ cm
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de riz à grain long (parboiled, cuisson 20 minutes)
- 20 g de concentré de tomates
- 425 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 1 pincée de cumin en poudre
- 1 pincée cannelle, moulue
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 90 g de yogourt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1585 kJ / 376 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et endives
40min
One pot penne-poireaux
30min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Salade de millet en verrines
1h
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
Risotto alle cinque P
30min
Risotto au citron et épinards
30min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Potée de riz à la courge
50min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Risotto à la betterave et à l’épeautre
35min
Risotto à la courge
35min