Tarte aux légumes

4.3 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

La pâte
  • 175 g de farine bise
    180 g de farine de blé
  • 80 g de beurre en morceaux (2 cm)
  • ¾ de c. à café de sel
  • 60 g d'eau
Découpage et préparation des légumes
  • 500 - 600 g de légumes variés p.ex. (oignons, poireaux, carottes, courgettes, céleri, chou-rave, épinards, potiron, brocoli) en morceaux de 2 cm
  • 1 - 2 gousse(s) d'ail (opcjonalnie)
  • 100 g de gruyère (opcjonalnie) concassé ou râpé (voir conseil)
    100 g de fromage, concassé ou râpé (voir conseil)
  • 1 œuf
  • 150 g de lait
  • ¾ de c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • 125 g de crème entière

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 399 mg
Białko 9 g
Kalorie 1195 kJ / 286 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...