Tarte aux légumes

4.3 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

La pâte
  • de farine bise
    175 g
    180 g de farine de blé
  • de beurre en morceaux (2 cm)
    80 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • d'eau
    60 g
Découpage et préparation des légumes
  • de légumes variés p.ex. (oignons, poireaux, carottes, courgettes, céleri, chou-rave, épinards, potiron, brocoli) en morceaux de 2 cm
    500 - 600 g
  • gousse(s) d'ail (opcjonalnie)
    1 - 2
  • de gruyère (opcjonalnie) concassé ou râpé (voir conseil)
    100 g
    100 g de fromage, concassé ou râpé (voir conseil)
  • œuf
    1
  • de lait
    150 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • de crème entière
    125 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 286 kcal / 1195 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 399 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...