Wersje kompatybilne
Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de pecorino, en morceaux (2-3 cm)
- 250 - 300 g de mozzarella égouttée, en morceaux
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 gousses d'ail
- 300 g de tomates-cerises, coupées en deux
- 1 c. à café de sel, à adapter
- 1 pincée de poivre
- 350 g de pâte sèche courte, type maccheroncini
- d'huile de friture
- 500 g d'aubergines, en dés (1-2 cm)
- 1 brin de basilic frais, feuilles lavées et séchées
- 50 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2859 kJ / 683 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 Min
Risotto à la tomate et burrata
30 Min
Gratin de l’armailli
50 Min
Paccheri sauce à la ricotta de brebis
20 Min
Tagliolini à la courge
1 Std. 20 Min
Carbonara végétarienne
30 Min
Trenette au pesto
45 Min
Blancs de poulet à la pizzaiola
55min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50 Min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 Min
Gratin de cornettes
50 Min
Piccata de poulet sur ratatouille
40 Min