Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises

Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises

4.6 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • de pecorino en morceaux (2-3 cm)
    60 g
  • de mozzarella égouttée, en morceaux
    250 - 300 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • gousses d'ail
    2
  • de tomates-cerises coupées en deux
    300 g
  • de sel à adapter
    1 c. à café
  • de poivre
    1 pincée
  • de pâte sèche courte type maccheroncini
    350 g
  • d'huile de friture
  • d'aubergines en dés (1-2 cm)
    500 g
  • de basilic frais feuilles lavées et séchées
    1 brin
  • de beurre
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 683 kcal / 2859 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...