Lasagnes à la courge

Lasagnes à la courge

4.8 58 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La bolognaise
  • de parmesan en morceaux (2 cm)
    100 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de courge (potimarron), pelée, en morceaux (3 cm)
    400 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de beurre à rôtir
    3 c. à soupe
  • de viande hachée, porc et bœuf
    500 g
  • de vin rouge
    100 g
  • de tomates pelées, en dés (400 g)
    1 boîte de conserve
  • de concentré de tomates
    40 g
  • de romarin, frais
    2 brins
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
La béchamel et finition
  • de lait
    700 g
  • de beurre et un peu plus pour graisser
    70 g
  • de farine blanche
    70 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    ½ c. à café
  • de pâtes sèches, type lasagne
    12 feuilles de
  • de courge (potimarron), pelée, en morceaux (3 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 669 kcal / 2786 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...