![Potée de riz à la courge Potée de riz à la courge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68448d24652368e49cd58bde96d405f8/Derivates/835a38f7926bf10389616c51707bbf1c603b8015.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil plat frais (env. 20 g), effeuillé
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 500 g de courge butternut pelée, épépinée, en dés (1½ cm)
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de riz à grain long (parboiled, cuisson 20 min.)
- 20 g de concentré de tomates
- 850 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- ¼ de c. à café de cumin en poudre
- ¼ de c. à café de cannelle moulue
- 1 c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 180 g de yogourt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1585 kJ / 376 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Gratin de gnocchis au poireau
50 dk
Potée de riz à la courge (2 portions)
50 dk
Risotto à la courge
35 min
One pot à la grecque
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50 dk
Lasagnes à la courge
1h 40 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1h
Lasagnes aux lentilles
1j 15 menit
Tarte aux légumes (TM6)
25 min
Risotto alle cinque P
30 min