Salade estivale de cornettes aux courgettes

Salade estivale de cornettes aux courgettes

4.7 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 3 l d'eau
  • 1 c. à soupe de sel
  • 250 g de pâtes, sèches, type cornettes
  • 10 g de cerfeuil, frais un peu effeuillé
    10 g de persil frais
  • 30 g de tomates séchées à l'huile égouttées
  • 100 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 60 g d'huile d'olive
  • 150 g de courgettes coupées en deux, détaillées en fines lamelles
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu
  • 25 g de vinaigre de vin blanc
  • 50 g de roquette grossièrement hachée ou effilochée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 265 mg
Białko 6 g
Kalorie 1135 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...