Salade estivale de cornettes aux courgettes

Salade estivale de cornettes aux courgettes

4.8 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    3 l
  • de sel
    1 c. à soupe
  • de pâtes, sèches, type cornettes
    250 g
  • de cerfeuil, frais un peu effeuillé
    10 g
    10 g de persil frais
  • de tomates séchées à l'huile égouttées
    30 g
  • d'échalotes coupées en deux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de courgettes coupées en deux, détaillées en fines lamelles
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    4 pincées
  • de vinaigre de vin blanc
    25 g
  • de roquette grossièrement hachée ou effilochée
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 272 kcal / 1135 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 265 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...