Risotto verde con spinaci e pancetta

Risotto verde con spinaci e pancetta

4.7 19 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di burro
  • 80 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 40 g di cipolla bianca in quarti
  • 100 g di foglie di spinaci freschi lavate
  • 10 g di prezzemolo fresco lavato e intero
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
  • 30 g di vino bianco
  • 400 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale
    ½ cucchiaino colmo di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 524.9 mg
Białko 17.5 g
Kalorie 2619.4 kJ / 626.1 kcal
Tłuszcz 29.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...