Risotto alla crema di spinaci

Risotto alla crema di spinaci

4.5 348 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di scalogno in quarti
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di foglie di spinaci freschi lavate
    300 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di riso Carnaroli (tempo cottura 17 minuti)
    320 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di acqua
    750 g
  • dado per brodo vegetale
    1
    1 cucchiaino colmo di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 431.2 kcal / 1804.3 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 170.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...