Risotto alla crema di spinaci

Risotto alla crema di spinaci

4.5 382 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di scalogno in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di foglie di spinaci freschi lavate
  • 1 pizzico di sale
  • 320 g di riso Carnaroli (tempo cottura 17 minuti)
  • 50 g di vino bianco
  • 750 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino colmo di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 170.5 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 1804.3 kJ / 431.2 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...