Risotto spinaci e gamberetti

Risotto spinaci e gamberetti

4.0 173 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 50 g di spinaci freschi in foglia lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 740 g di acqua + q.b.
  • 1 dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 300 g di gamberetti freschi sgusciati e puliti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.2 g
Kalorie 1653 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...