Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les fricadelles
- 200 g de lait
- 125 g de pain, coupé en morceaux
- 300 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 400 g de viande hachée
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de paprika
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre 5 baies
Le coulis de tomates
- 20 g de concentré de tomate
- 1000 g de tomates, coupées en quartiers
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre 5 baies
- 100 g de farine
- 20 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1525.7 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 725.2 g
- Sód
- 5.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de viande hachée, curry et pomme de terre
1 godz. 10 min
Chicken pot pie (Tourte au poulet)
2h 45min
Rocambole de carne (Roulé de bœuf haché)
1h 5min
Gâteau aztèque
1h
Polpette à l'italienne, sauce tomate et spaghetti
50 min
Meatloaf
1 godz. 20 min
Bœuf en croûte feuilletée
1h 15min
Poulet Nouvelle-Orléans
2h
Pizza Big Mac
1 godz. 30 min
Dinde à la crème, au bacon et au poireau
35 min
Tourte au poulet
2h
Ragoût de bœuf et gnocchi
1 godz. 30 min