Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

4.9 55 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji

Składniki

  • 65 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 700 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    90 g cukru
  • 90 g płatków owsianych
  • 90 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    90 g mąki pszennej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 5.8 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 1067.1 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 39.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...