Urządzenia i Akcesoria
Jabłka pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
-
65 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
700 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
90 g cukru90 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
90 g płatków owsianych
-
90 g mąki pszennej90 g mąki pszennej pełnoziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.8 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1067.1 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 godz. 10 min
Ciastka z czerwoną porzeczką
30 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min