Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowo-ziemniaczane
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
30 sztuk
Składniki
-
600 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
600 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
150 g płatków owsianych, górskich, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie)150 g płatków owsianych, błyskawicznych plus 1-2 łyżki (opcjonalnie)
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
olej ilość do smażenia placków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
98.7 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
219.8 kJ /
52.5 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1 godz. 10 min
Pasztet z cukinii
1 godz. 45 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min