Wersje kompatybilne
Chleb twarogowy z orzechami i ziarnami (niskowęglowodanowy)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g płatków owsianych
- 170 g otrębów owsianych
- 500 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 15 g proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 30 g siemienia lnianego
- 30 g pestek dyni
- 50 g orzechów laskowych
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 585 kJ / 140 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 Std. 10 Min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1h 45min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb twarogowy z jajkami (niskowęglowodanowy)
1h
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1h 50 min.
Chleb z samopszy z sezamem
2h 10min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1h 30min
Chleb z otrębami
1h 35min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb życia
1 Std. 10 Min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Owsiane brownie z mango
1h