Urządzenia i Akcesoria
Blueberry, almond and fennel jam tart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Fennel jam
-
fennel trimmed and cut into pieces300 g
-
sugar150 g
-
blueberries50 g
-
orange 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)1
Sweet Pastry
-
plain flour plus extra to dust300 g
-
icing sugar30 g
-
fennel seeds toasted1 tsp
-
unsalted butter chilled and cut into pieces150 g
-
sea salt1 pinch
-
egg yolks2
-
cold water30 g
Frangipane
-
unsalted butter softened150 g
-
caster sugar150 g
-
vanilla pod split lengthways, seeds scraped1
-
eggs lightly beaten2
-
egg yolk1
-
almond meal (see Tip)220 g
-
plain flour50 g
Tart
-
fresh blueberries300 g
-
fresh lemon thyme leaves only3 sprigs
-
fennel seeds toasted and crushed1 pinch
-
lemon zest only½
-
crème fraîche or thickened cream, to serve
-
honey to serve (optional)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
60.4 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
3480.9 kJ /
832 kcal
Tłuszcz
47.4 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Węglowodany
93.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom and chicken vol-au-vents
1 godz. 40 min
Spinach and coriander pesto (Post-natal)
10 min
Orange Sponge Cake
1 godz.
Toasted muesli
1 godz. 40 min
Burger pickles (Thermomix® Cutter, using modes)
2 godz. 10 min
Number Cake
2 godz.
Dumpling wrappers
1 godz.
Smokey Liptauer Canapes (Diabetes)
40 min
Silverbeet and mushroom tart (Diabetes)
1 godz. 35 min
Pickled vegetables
745 godz.
Italian sausages
40 min