Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g raw beetroots
- 1500 g water
- 300 g malt vinegar
- 4 tbsp light brown sugar
- 1 tsp salt
- 1 dried bay leaf
- 2 whole cloves
- 8 black peppercorns
- Wartości odżywcze
- na 880 g
- Kalorie
- 1918.3 kJ / 458.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 95.3 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 17.7 g
- Sód
- 2871.1 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom risotto (TM6)
30min
No fail mash potato
20min
Chloe's caramel fudge
24 godz. 30 min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Custard
10min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Thirty second whole orange cake
1h 15min
Poached eggs using blade cover
30min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1h 50 min.
Traditional sausage rolls
50min
Stewed apples
25min
Lemonade scones
25min