Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g water
- 1 fresh lobster tail or crayfish tail, uncooked (approx. 250 g with shell - see Tips)
- ice cubes
- cold water
- 1 tsp gelatine powder
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 120 g cream cheese
- 120 g sour cream
- 3 tsp lemon juice
- Tabasco® sauce, to taste
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- bread or crackers of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 357.8 kJ / 85.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 69.1 mg
Alternatywne przepisy
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
Beef stock paste
3 godz.
Classic christmas fruit mince
1 Std. 10 Min
Prawn and saffron arancini
25h
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 min
Salsa verde
5 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50 Min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 godz. 40 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24h 30min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min