Festive lobster pâté

Festive lobster pâté

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
10 portions

Składniki

  • water
    1040 g
  • fresh lobster tail or crayfish tail, uncooked (approx. 250 g with shell - see Tips)
    1
  • ice cubes
  • cold water
  • gelatine powder
    1 tsp
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    2
  • cream cheese
    120 g
  • sour cream
    120 g
  • lemon juice
    3 tsp
  • Tabasco® sauce to taste
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • bread or crackers of choice, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 85.5 kcal / 357.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 1.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 69.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...