Urządzenia i Akcesoria
Tomato ketchup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
650 g
Składniki
-
fresh tomatoes cut into quarters1000 g
-
red capsicum deseeded, cut into pieces180 g
-
red onion cut into halves130 g
-
garlic cloves2
-
fresh long red chilli deseeded, cut into pieces1
-
white wine vinegar100 g
-
ground nutmeg1 pinch
-
yellow mustard seeds½ tsp
-
black peppercorns10
-
dried bay leaf1
-
paprikahot paprika1 tsp
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
dark brown sugar100 g
-
sea salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
186.6 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
236.5 kJ /
56.5 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mixed berry jam
50 min
Red onion relish
50 min
Vegetable stock paste
30 min
Butter
10 min
Strawberry jam
55 min
Tomato relish
2 godz. 10 min
Tomato paste
2 godz. 20 min
Sweet chilli sauce
1 godz. 5 min
Traditional Worcestershire sauce
35 min
Plum and cherry paste
5 godz. 15 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Lemon or lime butter
15 min