Wersje kompatybilne
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary Ice Cream
- 795 g oat milk
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 60 g white sugar
- 200 g sugar syrup (see Tips)
- ½ teaspoon xanthan gum
Apple Mousse
- 425 g water
- 1020 g Granny Smith apple (approx. 6 apples), peeled, cored, halved, each half cut into 4 wedges
- 215 g white sugar
- 1 tsp agar agar
- oil spray
- 315 g aquafaba
- 2 tsp coconut cream
- 1 pinch cream of tartar
- ½ tsp xanthan gum
Toasted Oat Crumble
- 1 tsp fresh rosemary, leaves only, chopped
- 140 g brown sugar
- 70 g rolled oats
- 155 g plain flour
- 1 tsp salt
- 155 g vegan butter, in pieces (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1847.8 kJ / 441.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 347.4 mg
Alternatywne przepisy
Rum balls
35min
Boiled Eggs
20min
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2 Std. 10 Min
Banana bread
1h 40min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
Mango cheesecake
6h 35min
Banana bread
1h 50min
Whipped cream
15min
Strawberry and rose water macarons
2hod. 50min
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
1h 10min
Café-style banana bread
1h 45min
Vanilla protein balls
20min