Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onion, cut into halves, vertically
- 2 cucumber (approx. 400 g each), unpeeled, trimmed and cut into halves lengthwise
- 50 g roasted salted peanut
- 1 garlic clove
- 40 g freshly squeezed lime juice
- 20 g fish sauce
- 20 g white sugar
- 30 g grapeseed oil
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into thin slices (2 mm)
- ½ tsp sea salt
- 10 g fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 863.7 kJ / 206.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 636.3 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 Std. 10 Min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3hod. 15min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1 godz. 40 min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 Std. 20 Min
Celery leaf gremolata
5 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Herby potato salad with crisp topping
50 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Chilli crunch (TM6)
30 Min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 Std.