Urządzenia i Akcesoria
Baba ghanoush
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
920 g
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to grease15 g
-
eggplants (approx. 1000 g)2
-
lemon zested and juiced½
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprigs
-
garlic clove1
-
plain yoghurt50 g
-
tahini25 g
-
sea salt to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 920 g
Sód
192.1 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2508.1 kJ /
599.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
36.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
76.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Porcini mushroom risotto
35 min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Kashta cream
10 min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Muhamara dip
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min
Gin cocktail with watermelon ice cubes
24 godz. 15 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min