Urządzenia i Akcesoria
Baba ghanoush
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
920 g
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to grease15 g
-
eggplants (approx. 1000 g)2
-
lemon zested and juiced½
-
fresh flat-leaf parsley leaves only2 sprigs
-
garlic clove1
-
plain yoghurt50 g
-
tahini25 g
-
sea salt to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 920 g
Sód
192.1 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2508.1 kJ /
599.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
36.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
76.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tzatziki
15 min
Baba ghanoush
1 godz.
Falafel
25 godz. 30 min
Stuffed Chicken and Glazed Potatoes
1 godz. 30 min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 min
Lamb Kibbeh
1 godz. 30 min
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Empanada pastry
45 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 min
Cheat's Sriracha sauce
168 godz. 30 min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min