Wersje kompatybilne
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g carrot, peeled and trimmed
- 160 g zucchini, trimmed
- 120 g Gruyère cheese, cut into pieces to fit feeder tube
- 2 plum tomatoes, firm, that fit whole through feeder tube
- 50 g onion, cut into halves
- 300 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 150 g water
- ½ tsp Vegetable stock paste
- 20 g tomato paste
- 3 pinches ground cayenne pepper
- ¼ - ½ tsp sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 6 taco shells
- dried chilli flakes, to sprinkle (optional)
- ½ bunch fresh coriander, leaves only, chopped
- 100 g crème fraîche, to serve
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1058.9 kJ / 253.1 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 485.7 mg
Alternatywne przepisy
15-minute noodles
15min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55min
Chicken Pizzaiola
50min
Crispy Korean tofu
1 godz. 20 min
Creamy vegetable rice
25min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 godz.
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Ribollita
50min
Tex-Mex Bowl
50min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4 godz.