Fennel, date and nut bread
TM6 TM5 TM31

Fennel, date and nut bread

4.9 (13 ocen)

Składniki

Nut paste

  • 55 g macadamia oil (see Tips)
  • 400 g raw almonds
  • 100 g pumpkin seeds
  • 100 g sunflower seeds
  • 60 g sesame seeds
  • 2 pinches sea salt, to taste
  • 1 tbsp caster sugar (optional)

Bread

  • oil, for greasing
  • 120 g pitted Medjool dates
  • 70 g dried figs, cut into halves
  • 1 tsp fennel seeds
  • 4 eggs
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 tbsp apple cider vinegar
  • slivered almonds, for garnishing (optional)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
2332.6 kJ / 555.3 kcal
Białko
19.2 g
Węglowodany
17.2 g
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
7.7 g
Sód
197.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy