Fennel, date and nut bread

Fennel, date and nut bread

4.8 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 slices

Składniki

Nut paste
  • macadamia oil (see Tips)
    55 g
  • raw almonds
    400 g
  • pumpkin seeds
    100 g
  • sunflower seeds
    100 g
  • sesame seeds
    60 g
  • sea salt to taste
    2 pinches
  • caster sugar (optional)
    1 tbsp
Bread
  • oil for greasing
  • pitted Medjool dates
    120 g
  • dried figs cut into halves
    70 g
  • fennel seeds
    1 tsp
  • eggs
    4
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    1 tbsp
  • slivered almonds for garnishing (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 197.1 mg
Białko 19.2 g
Kalorie 2332.6 kJ / 555.3 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...