Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 2 tbsp pure maple syrup
- 1 tbsp gluten free cornflour
- 1 lime (zest of half a lime, juice of whole lime)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 150 g fresh bean sprouts
- 200 g millet, rinsed and drained
- 380 g filtered water
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 120 g carrot, cut into pieces (2 cm)
- 120 g cabbage, cut into pieces (3 cm)
- 100 g cashews
- 1 red onion (approx. 120 g), cut into thin slices
- 2 capsicums, cut into thin slices
- 227 g canned water chestnuts, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2178.9 kJ / 518.8 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 13.5 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50 min
Rendang curry
30 min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Sweet potato lasagne
1h 20 min
Tofu scramble
25 min