Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 2 tbsp pure maple syrup
- 1 tbsp gluten free cornflour
- 1 lime (zest of half a lime, juice of whole lime)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 150 g fresh bean sprouts
- 200 g millet, rinsed and drained
- 380 g filtered water
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 120 g carrot, cut into pieces (2 cm)
- 120 g cabbage, cut into pieces (3 cm)
- 100 g cashews
- 1 red onion (approx. 120 g), cut into thin slices
- 2 capsicums, cut into thin slices
- 227 g canned water chestnuts, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2178.9 kJ / 518.8 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 13.5 g
Alternatywne przepisy
Sweet potato lasagne
1h 20min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50 min.
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 Std. 30 Min
Raw zucchini bolognaise
15min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min.
Rendang curry
30 min.
Tofu scramble
25min
Cashew sour cream
10 min.
Vegan moussaka
1h 50 min.
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Hearty lentil chilli
50 Min