Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi Dough
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), cut in pieces that fit through mixing bowl lid (see tip)
- 1400 g water
- 150 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 - 2 pinches fine sea salt, plus 0.5 tsp
- plain flour, plus extra for dusting
- water, for cooking gnocchi
Courgettes
- 300 g courgettes, ends removed
- 20 g olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 10 g fresh sage leaves
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2263 kJ / 540.9 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1466.7 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM6)
20 Min
Lasagne-style Courgette Bake (TM5)
Brak ocen
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40 min
Halloween Pumpkin Tart
2 Std.
Vegetable and Seaweed Tartare
45 Min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
9 Std. 25 Min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Crispy Smashed Potato Salad
1 godz. 30 min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20 min
Cheesecake Brownies
1h 55min