Gnocchi with Courgettes (TM5)

Gnocchi with Courgettes (TM5)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

Gnocchi Dough
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • floury potatoes (e.g. Maris Piper), cut in pieces that fit through mixing bowl lid (see tip)
    700 g
  • water
    1400 g
  • plain flour
    150 g
  • medium egg
    1
  • fine sea salt plus 0.5 tsp
    1 - 2 pinches
  • plain flour plus extra for dusting
  • water for cooking gnocchi
Courgettes
  • courgettes ends removed
    300 g
  • olive oil
    20 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • fresh sage leaves
    10 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 540.9 kcal / 2263 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Sód 1466.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...