Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g kale, thick stems removed, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 20 garlic cloves (see tip)
- 200 g dry white wine
- 2 dried bay leaves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch dried chilli flakes (opcjonalnie)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 240 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned butter beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 500 g water
- ½ lemon, finely grated zest and juice
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15 min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13 Std. 25 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Spring Greens Soup with Beans
35 Min
Portuguese Leeks
45min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Wintergreen Soup with Quinoa and Black Beans
1h
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Slow-cooked Chickpea Stew
4 Std. 15 Min