Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fish
- 80 g onions, quartered
- 4 cloves
- 2 dried bay leaves
- 200 g cod fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 200 g raw prawns, peeled, deveined
- 125 g frozen mussel meat, defrosted
- 125 g scallops (opcjonalnie)
- 600 g soya milk
- 200 g smoked mackerel fillets, skin removed
Vegan Béchamel
- 4 Tbsp cornflour, mixed with 4 Tbsp water
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
Salsa Verde
- 3 garlic cloves
- 4 anchovy fillets, in oil
- 1 lemon, thin peelings of skin and 30 g juice
- 20 g fresh parsley, tough stems removed, cut in pieces
- 20 g fresh basil, tough stems removed
- 40 g pickled baby capers, drained
- 30 g extra virgin olive oil
Potatoes
- 500 g water
- 500 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1382.9 kJ / 330.5 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 621.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
10min
Seafood Risotto
40min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Pea and Mint Risotto
40min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45min
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14 Std. 45 Min
Creamy Tomato Soup
40min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Fennel Risotto
35min