Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fish
- 80 g onions, quartered
- 4 cloves
- 2 dried bay leaves
- 200 g cod fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 200 g raw prawns, peeled, deveined
- 125 g frozen mussel meat, defrosted
- 125 g scallops (opcjonalnie)
- 600 g soya milk
- 200 g smoked mackerel fillets, skin removed
Vegan Béchamel
- 4 Tbsp cornflour, mixed with 4 Tbsp water
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
Salsa Verde
- 3 garlic cloves
- 4 anchovy fillets, in oil
- 1 lemon, thin peelings of skin and 30 g juice
- 20 g fresh parsley, tough stems removed, cut in pieces
- 20 g fresh basil, tough stems removed
- 40 g pickled baby capers, drained
- 30 g extra virgin olive oil
Potatoes
- 500 g water
- 500 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1382.9 kJ / 330.5 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 621.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50 min.
Traditional Austrian Beef Goulash
4h
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1h 15min
Fish and Avocado Loaf
2h
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1 Std. 40 Min
Potato and Celeriac Gratin
1 Std. 10 Min
Leek and Potato Soup
1h
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30min
Bolognese Sauce
1h 15min
Russian Beetroot Salad
1 Std. 10 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20min