
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fish
- 80 g onions quartered
- 4 cloves
- 2 dried bay leaves
- 200 g cod fillets, skinless cut in pieces (3 cm)
- 200 g raw prawns, peeled, deveined
- 125 g frozen mussel meat defrosted
- 125 g scallops (opcjonalnie)
- 600 g soya milk
- 200 g smoked mackerel fillets skin removed
Vegan Béchamel
- 4 Tbsp cornflour mixed with 4 Tbsp water
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
Salsa Verde
- 3 garlic cloves
- 4 anchovy fillets, in oil
- 1 lemon thin peelings of skin and 30 g juice
- 20 g fresh parsley tough stems removed, cut in pieces
- 20 g fresh basil tough stems removed
- 40 g pickled baby capers drained
- 30 g extra virgin olive oil
Potatoes
- 500 g water
- 500 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 330.5 kcal / 1382.9 kJ
- Białko
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 621.1 mg