Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red Wine Reduction
- 1 onion (approx. 150 g), quartered
- 1 garlic clove
- 40 g unsalted butter, diced
-
1 - 2
tsp meat stock paste (see tips)
lub 1 - 2 tsp vegetable stock paste (see tips) - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 250 g water
- 110 g red wine
Pearl Barley Risotto
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut in pieces (3 cm)
- 1 leek (approx. 110 g), white part only, cut in 4 pieces
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- 300 g pearl barley
-
100
g verjuice (see tip)
lub 100 g dry white wine - 750 g water
-
2
tsp meat stock paste (see tips)
lub 2 tsp vegetable stock paste (see tips) - 6 baby beetroot, peeled, quartered
- 12 baby carrots, peeled
- 1 bunch asparagus, trimmed and cut in pieces (4 cm)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1430 kJ / 340 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Quinoa Broth
35 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 Min
Green Goodness Soup
10 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Arbroath Smokie Soup
40 Min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Tomato and Vegetable Quiche
1hod. 45min
Courgettes with Corn
25 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min