Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 450 g leeks, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 50 g white wine
- 450 g tinned butter beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 50 g crème fraîche
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
Alternatywne przepisy
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Puy Lentil Dip
45 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Carrot and Peanut Bake
55 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min