Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pearled spelt
- 10 g olive oil
- 800 g boiling water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 200 g red peppers, deseeded, cut in pieces (5 cm)
- 200 g cucumber, cut in pieces
- 2 red onions, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g balsamic vinegar
- 10 g red wine vinegar
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 2 tsp light brown sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1364 kJ / 324 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Detox Salad
10min
Halloumi Salad
20min
Jalapeño Chicken Lettuce Wraps
30min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Creamy White Beans and Leeks
20min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Cauliflower "Couscous" Salad
10min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55 min
White Bean Salad
5min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h