Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pearled spelt
- 10 g olive oil
- 800 g boiling water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 200 g red peppers, deseeded, cut in pieces (5 cm)
- 200 g cucumber, cut in pieces
- 2 red onions, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g balsamic vinegar
- 10 g red wine vinegar
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 2 tsp light brown sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1364 kJ / 324 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 Min
Red Pepper Houmous
5 Min
Cauliflower "Couscous" Salad
10 Min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Beetroot Salad
10 Min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Reuben's Stew
5 Min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 Std. 45 Min
Detoxifying Thai Soup
25 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min