Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de aceite o el necesario
- 150 g de fideos secos
- 550 g de jitomate
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
-
1000
g de caldo de res
lub 1000 g de caldo de pollo o verduras - 2 cucharaditas de sal
- 5 g de cilantro fresco (4 ramitas)
- 1 chile verde, fresco, partido por la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1834.6 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1112.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 min
Sopa de fideo TM6
35min
Sopa de tortilla
40 Min
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa verde cocida
30 min
Pasta al poblano
35min
Chilaquiles rojos
25 min
Rajas con queso
25 min
Salsa roja de molcajete
10 min
Chilaquiles divorciados
1h