![Bisteces a la mexicana Bisteces a la mexicana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89EF6750-0851-4029-AA04-CB4D4FE41AFB/Derivates/0D049763-7942-45BB-90EE-0CAB5DDD9F84.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla, en trozos
- 5 chiles serranos, en mitades (50 g)
- 300 g de jitomate, en mitades
- 20 g de aceite
- 1 cdita de sal
- 2 cucharadas de jugo Maggi
- 800 g de bistec de res, cortados en tiras
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1461 kJ / 354 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Salpicón de res
1h
Caldo de pollo con arroz
35min
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Picadillo con rajas
25min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Caldo de res
1 Std. 15 Min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min
Picadillo
25min