Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
130
g de queso cotija, cortado en trozos
lub 130 g de queso emmental, cortado en trozos - 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla, en cuartos
- 600 g de jitomate, en cuartos
- 225 g de tomate verde, en cuartos
- 15 g de hojas de cilantro más para adornar
- 2 chiles verdes, frescos
- 25 g de aceite
- 2 cditas de sal
- 800 g de totopos
- 200 g de crema ácida
- 2 aguacate cortado en rodajas (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 25017.7 kJ / 5979.4 kcal
- Białko
- 102.7 g
- Węglowodany
- 640.2 g
- Tłuszcz
- 348.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 78.9 g
- Błonnik
- 86.4 g
- Sód
- 9124.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles rojos
25min
Chilaquiles divorciados
1h
Entomatadas de pollo
40min
Salpicón de res
1h
Salsa martajada
50min
Rajas con queso
25min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Enchiladas suizas
1h
Tradicional sopa de fideo
35min
Arroz rojo
1 Std. 25 Min
Tinga de pollo TM6
30min