Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
130
g de queso cotija, cortado en trozos
lub 130 g de queso emmental, cortado en trozos - 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla, en cuartos
- 600 g de jitomate, en cuartos
- 225 g de tomate verde, en cuartos
- 15 g de hojas de cilantro más para adornar
- 2 chiles verdes, frescos
- 25 g de aceite
- 2 cditas de sal
- 800 g de totopos
- 200 g de crema ácida
- 2 aguacate cortado en rodajas (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 25017.7 kJ / 5979.4 kcal
- Białko
- 102.7 g
- Węglowodany
- 640.2 g
- Tłuszcz
- 348.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 78.9 g
- Błonnik
- 86.4 g
- Sód
- 9124.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25min
Sopa de fideo TM6
35min
Tinga de pollo TM6
30min
Entomatadas de pollo
40min
Arroz rojo
1 Std. 25 Min
Salpicón de res
1h
Salsa verde cocida
30min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min
Chilaquiles rojos
25min
Papitas negras
55min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min